La importància del Business Intelligence a les Pimes

Amb l’arribada del Business Intelligence (BI) com a eina estratègica per optimitzar recursos i decisions, les empreses han començat a integrar progressivament solucions d’IT i eines BI que milloren els seus processos de negoci.

En els seus inicis, les petites i mitjanes empreses no tenien els recursos necessaris -materials, financers i humans- per aprofitar al màxim les seves dades, a causa de la complexitat de les solucions, els costos d’infraestructura i l’absència de bases de dades de qualitat extreure informació valuosa. Això va fer que únicament les grans corporacions emprenguessin el camí cap a una analítica avançada del “big data”, assolint un alt nivell de precisió amb la introducció de l’analítica predictiva i prescriptiva, i la implementació d’algorismes especialitzats per a l’anàlisi de dades.

Avui dia, les pimes tenen un accés més senzill a aquestes solucions, tant en termes econòmics com de recursos humans, eliminant les barreres que impedien desenvolupar una estratègia interna centrada en el maneig de dades i l’obtenció de conclusions estratègiques per impulsar el rendiment i optimitzar les operacions diàries que són fonamentals per a qualsevol negoci.

Tot i això, molts directius de Pimes encara no es decideixen a implementar el Business Intelligence, principalment per desconeixement. La majoria dels CEO i directors generals de petites empreses no tenen coneixements específics sobre big data i BI, cosa que genera incertesa sobre els beneficis que aquestes eines poden oferir. Quins són aquests beneficis? A continuació, se’n presenten alguns exemples:

Increment de la quota de mercat i millora de la satisfacció del client mitjançant un coneixement més profund dels mateixos, tant actuals com a potencials, facilitant l’optimització de campanyes de màrqueting dirigides.

Desenvolupament d’ofertes i promocions personalitzades basades en el coneixement del client i maximitzar el retorn de la inversió (ROI) a través de l’anàlisi de la demanda prevista.

Detecció de noves oportunitats de negoci basades en tendències i patrons de comportament del consumidor.

Optimització de recursos (materials, temporals i humans) mitjançant la creació destratègies basades en lanàlisi de resultats històrics i prediccions futures a través de la projecció.

Gestió i millora de l’assignació d’hores de treball dels empleats, avaluant-ne el rendiment i la productivitat mitjançant informes Ad-Hoc continus.

Encara que el Business Intelligence no sigui una necessitat urgent per a les empreses i pugui implicar un cost inicial, els beneficis a mitjà i llarg termini són clars i significatius.

Segueix-nos

Comparteix l’entrada!